Süti – Év Kedvenc Alkotója 2020.

január 3, 2021 8:43 du. | Közzétette | Hozzászólás

Tavaly Mogyorósi G. Ilona Süti volt legtöbbször (négyszer) a Hónap Kedvenc Alkotója kihívásainkon, ezért elnyerte az Év Kedvenc Alkotója címet. Arra gondoltam, milyen jó is lenne közelebbről megismerni hobitársunk. Mivel foglalkozik, hogy él, miért scrapbookozik? Fogadjátok szeretettel és ismerjétek meg! Érdemes és izgalmas!

ev-kedvenc-alkotoja-2020

Mesélj egy kicsit magadról, családodról! (Pl. hol élsz, mit csinálsz?)

“Zenekari és filmes világosítóként dolgozom immár 14 éve. A zene és a fén az én két nagy szerelmem. 5 évvel ezelőtt megszületett Molli – akkor kezdtem bele a scrapbookozásba. Bár az apukájával már nem vagyunk házasok, közösen dolgozunk azon, hogy a Kisasszony megtalálja a neki szánt utat 🙂 Szabadidőmben bújom a különböző sorozatokat (függő vagyok), imádok főzni, és szeretem a jó társasjátékokat :)”

Alkotós

Ha 5 szóval kellene jellemezned magad, melyek lennének ezek?

“Kitartó, Önfejű, Makacs, Álmodozó, Unikornis”

20201103_112202-(1)

Hogyan lettél scrapbookos? Mikor talált rád ez a hobbi?

“2016. Interjút készítettem Mounier Noémivel, aki olyan szerelemmel beszélt a scrapbookról, hogy teljesen “megfertőzött” vele. Mostanra elmondhatom, hogy a mindennapjaim részévé vált az alkotás. A tavalyi évem fő fogadalma az volt, hogy részt veszek az összes általam ismert oldal kihívásain. Ekkor született meg bennem a “Uniscrapcorn”, mint fogalom – ez tulajdonképpen a Scrap és az Unikornis keresztezése. Ez vagyok én.”

Elmondanád, miért scrapbookozol? Mit ad neked ez a tevékenység?

“Nehezen tudom kifejezni azt, ami bennem van. A koncertvilágítás az egyik, amivel ki tudom engedni a “fáradt gőzt”, a scrapbook a másik. A színeken, formákon, mintákon keresztül ki tudom fejezni azt ami bánt, vagy ami foglalkoztat, amit szeretek, vagy épp egy olyan kérdést, amire keresem a választ.”

Mire fókuszálsz alkotásaidon?

“A fókuszpont a lelkemben van. Ilyenkor befelé nézek, és csak csinálom, ahogy jön 🙂 A kihívások persze kötöttebbé tesznek, olyankor igyekszem körbejárnia témát, hogy mit jelent nekem, mi jut róla az eszembe.”

Van-e, vannak-e kedvenc oldalad/albumod? Ha igen, megmutatnád és
indokolnád?

“Hűha. Talán a két Art Journal füzetem áll most hozzám a legközelebb. Ezekben olyan alkotások vannak, amik a lelkem legmélyéről jönnek. Sosem tudom, mi lesz belőle, csak hagyom magam sodródni :)”

IMG_20200728_182012_96920200909_132949_20200914173534698 IMG_20201101_141213_912

Hogyan szoktál inspirálódni? Van kedvenc alkotód?

“Ha nagyon elakadok, körbe szoktam nézni az Instagramon, viszont általában teljesen saját gondolatok alapján alkotok. Nagy kedvencem például Heidi Swapp, Tim Holtz, Marlene, Aga Baraniak.”

Mesélj kicsit az alkotás folyamatáról! Hogyan áll össze nálad pl. egy oldal? Hol, mikor, milyen körülmények között scrapbookozol?

“Nehezeket kérdezel :))) Mivel érzésből csinálom, nincs kifejezett sorrend, vagy terv a fejemben. A téma kihozza az érzést, ami megmutatja a papírt, ami magához vonzza a dekorelemeket 🙂

Az otthonomat igyekeztem úgy kialakítani, hogy mindig legyen egy kis kuckóm, ahol alkothatok, ahol minden kéznél van. Most is van egy picike kis rész, ami talán takarítóeszköz helyiség lehetett 🙂 ezt alakítottam át”

Kuckóm2 Kuckóm

Van preferált technikád, hozzávalód, eszközöd, amit szívesen alkalmazol?

“Nincs ilyen.”

Mit gondol a családod, környezeted a scrapbook iránti szenvedélyedről?

“Mollinak néha az agyára megyek ezzel – amit teljesen megértek 🙂 Összességében azt kell mondanom, hogy minden barátom teljesen odáig van ezért, mindig drukkolnak, mindig bátorítanak. Van, aki teljesen meglepődött, amikor tudomást szerzett erről az oldalamról, hiszen a munkámban erősnek és keménynek kell lennem, a művészetem pedig lágy és kifinomult. Néha még én is meglepődök magamon :)”

Szerinted más lennél, ha nem ismernéd ezt a hobbit?

“Igen, biztos vagyok benne. Sokat segített az önkifejezésben, abban, hogy egy másik oldalam is felszínre törhetett. A versenyek pedig úgy célokat állítottak fel előttem.”

Mit szeretnél még elérni a scrapbookban?

“Az, hogy a 2020-as évben én lettem az Év Kedvenc Alkotója, bőven több, mint amit remélhettem. Tavaly elvégeztem egy artcoach képzést, idén pedig művészetterápiás képzés iratkoztam be. Szeretném az ismereteimet bővíteni, szeretném másoknak is megmutatni, hogy az alkotás milyen belső energiákat szabadít fel, hogyan használhatjuk, ha elakadunk, vagy csak el szeretnénk mondani valamit, viszont nem találjuk a szavakat…”

Hol lehet téged megtalálni?

Instagram: mgisutifeny

Facebook: Uniscrapcorn

IMG_20200724_081526_206scrapbolt logo 1024x1024px eredeti

Facebook    |   Instagram    |    Scrapbook    |    Silhouette    |    Sizzix    |    Hírlevél

Ha érdekel a scrapbook vagy nem tudod, hogy kezdj hozzá vagy megmutatnád alkotásaid, nézz be a Scrapkuckóba,
ahol öröm az alkotás!
 Vár szeretettel egy baráti közösség!

Címkék:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.