DSC_4032_1000

Üzenőtábla az újrahasznosítás jegyében

február 2, 2016 11:13 de. | Közzétette | Hozzászólás

Januári kihívásunkra nagyon sok alkotás érkezett, örülünk, hogy megmozgatott benneteket. A pályaműveket facebook oldalunkon tudod megnézni. A szerencsés nyertes, aki a kreatív tervezőt nyerte: RÓTH NOÉMI.
A zsűri kedvence pedig: CZAKÓ-RADVÁNYI PIROSKA.
Gratulálunk!

 

És most jöjjön a februári játék!

Igyekeztem olyat kitalálni, hogy könnyű dolgotok legyen, de azért gondolkodni is kelljen. 🙂 Világunkban nagyon fontos, hogy csökkentsük a szemét mennyiségét gyermekeink élhetőbb Földjéért. Sokan elraknak mindent, még jó lesz valamire alapon. Mások meg minden feleslegesnek tűnő dolgot, amire épp nincs szükségük, kidobnak. Én inkább az utóbbihoz tartozom, bevallom helyünk sincs igazán raktározni. De scrappertársaim hatására javuló tendenciát mutatok.

Ezért a februári feladat: készíts bármilyen scrapbookos alkotást, amelyben újrahasznosítasz valami másra szánt anyagot. Fontos, hogy ne maradék papírt használj, hanem olyat, aminek az eredeti rendeltetése nem scrapbook-hozzávaló volt. Az egyik ilyen nagy csoport pl. a csomagolóanyagok. Használhatod alapként, díszítőelemként stb. Nem adok több ötletet, várom a tiedét! 🙂

Inspirációként egy üzenőtáblát készítettem. Felhasználtam hozzá egy dobozt, amiben számítógéphez voltak telepítőlemezek, alkatrészek.

DSC_4024_1000

Én átavanzsáltam shadow boxszá. Minimálisan díszítettem. Az alsó üres részben fogjuk írni az aktuális információkat, az el nem felejtendő dolgokat. Újdonságként a betűket a Pentacolor öntőpor rendszerével készítettem, majd StazOn tintával beszíneztem a tetejüket. Külön büszkeséggel tölt el, hogy még a férjem is megdicsérte. Néhány fotó és utána jönnek a szabályok.

DSC_4036_1000

DSC_4037_1000

DSC_4034_1000

És a szabályok:

  • A kihívásra készült alkotásokat február 25-ig várjuk, a csapat@scrapbolt.hu címre!
  • Bármilyen scrapbook-alkotással nevezhetsz: oldal, vászonkép, shadow box, minialbum. Csak jól látható legyen, mi az újrahasznosított része a művednek.
  • Eddig még máshol nem publikált alkotásokat várunk, és kérünk, hogy Te is csak 25-e után tedd művedet közkinccsé!
  • Csak 1 db fotót küldj, amely 1000 pixelnél nem szélesebb. (Ha nem tudod átméretezni a képet, az sem baj.)
  • Február 26-án feltöltjük a képeket a facebookos oldalunkon egy albumba, ahol meg lehet egymás alkotásait is nézni.
  • A nyertest sorsolással fogjuk kiválasztani, a random.org segítségével. Nincs lájkgyűjtés.
  • A zsűri sem marad tétlen: az alkotások közül kiválasztjuk az első hármat, melyek nagyobb eséllyel indulnak a sorsoláson. Az első helyezett 4x, a második 3x, a harmadik 2x kerül a virtuális kalapba. Mindenki más egyszer. Ebből a kalapból sorsolunk a végén. A zsűri által választott alkotás elnyeri a Hónap Kedvenc Alkotója címet.
  • Eredményhirdetés: február 29-én.

Az ajándék pedig Martha Stewart csipkelyukasztó. Íme:

Martha Stewart csipkelyukasztó

És egy régebbi alkotásom, ahol cédékorongokat használtam alapnak. Kellemes alkotást kívánok!

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.